دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۸۹

تکذیب ادعای احمدی‌نژاد در مناظره با موسوی توسط دولت انگلیس

ارسال توسط انتخابات در تاریخ ۱۴ - خرداد - ۱۳۸۸

در حالی که محمود احمدی‌نژاد شامگاه چهارشنبه در مناظره با میرحسین موسوی ادعا کرد که تونی بلر با نگارش نامه‌ای به وی بابت ماجرای ملوانان بریتانیایی عذرخواهی کرده بود؛ وزارت خارجه بریتانیا در واکنشی فوری این ادعا را تکذیب کرد و آن را نادرست دانست.

به گزارش خبرنگار شهاب‌نیوز به نقل از بی‌بی‌سی؛ یک سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا تاکید کرد که در جریان بازداشت ملوانان بریتانیایی و سپس آزاد کردن آنها توسط ایران که در سال ۲۰۰۷ رخ داد، هیچ عذرخواهی از سوی دولت بریتانیا صورت نگرفت.

این سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا به بی‌بی‌سی گفت: “در پی این ماجرا (بازداشت ملوانان) مکاتباتی میان سفارت بریتانیا در تهران و مقامات ایران رد و بدل شد. به هر حال عذرخواهی در این مکاتبات نمی توانست معنایی داشته باشد، چون اصولا این ماجرا در آبهای ایران اتفاق نیفتاد.”

این واکنش در حالی است که محمود احمدی‌نژاد در مناظره چهارشنبه خود و در پاسخ به انتقادات میرحسین موسوی پیرامون ماجرای بازداشت و آزادی ملوان‌های انگلیسی که یکی از ده‌ها نمونه افراط و تفریط در سیاست خارجی دولت نهم است؛ دو ادعا را مطرح کرد. یکی این که تونی بلر نامه‌ای به او نوشته و دیگر این که رسماً از او عذرخواهی کرده است.

آقای احمدی نژاد گفت: «آقای بلر کتبا نامه داد و عذرخواهی کرد و گفت ما سیاست‌هایمان را در رابطه با ایران عوض خواهیم کرد». آقای احمدی نژاد همچنین مدعی شد که این سند در وزارت خارجه ایران موجود است. وی ادعا کرد که یکی از زیباترین کارهای جمهوری اسلامی برخورد با ملوانان بریتانیایی بود. 

هر دو ادعای آقای احمدی‌نژاد درباره این ماجرا (یعنی نامه تونی‌بلر و عذرخواهی رسمی بلر از ایران) در حالی تکذیب شده است که دیپلمات‌های انگلیسی پیشتر نیز وجود چنین نامه‌ای را تکذیب کرده بودند. 

اکنون نوبت آقای احمدی‌نژاد است تا توضیح دهد نامه مورد ادعای وی در کجای وزارت خارجه ایران موجود است و با انتشار آن نشان دهد که تکذیبیه دولت انگلستان درست است یا اظهارات وی؟ مطمئناً اگر تونی‌بلر نامه‌ای به آقای احمدی‌نژاد نوشته باشد و در آن عذرخواهی کرده باشد و بعد هم گفته باشد که انگلستان سیاست‌های خود را عوض خواهد کرد؛ وزارت خارجه دولت نهم ظرف روزهای آینده این نامه را منتشر خواهد کرد.

میرحسین موسوی روز چهارشنبه با انتقاد از افراط و تفریط‌های دولت نهم در سیاست خارجی و خیال‌پردازی‌های برخی‌ها گفت: در ماجرای ملوان‌های انگلیسی ما اول آن‌ها را بازداشت کردیم و با ایجاد یک بحران بین‌المللی تاکید کردیم که آن‌ها باید اعدام شوند. بعد ناگهان بلافاصله پس از تشر تونی‌بلر (اولتیماتوم ۴۸ ساعته تونی‌بلر) به آن‌ها کت و شلوار دادیم و با برگزاری مراسمی که برای سران کشورها هم برگزار نمی‌شود، رئیس‌جمهور که جایگاهش متعلق به خودش نیست و متعلق به ملت ایران است با آن‌ها خداحافظی کرد.

اشتراک :
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • Live
  • Mohandes
  • Netvouz
  • Print this article!
  • TwitThis
  • YahooMyWeb
  • Balatarin

مطالب مرتبط :

  1. خاتمی به ادعای احمدی نژاد پاسخ داد
  2. فیلم ویژه مناظره احمدی نژاد و میر حسین موسوی قسمت اول تا سوم
  3. تعویق مناظره تلویزیونی احمدی نژاد با موسوی کذب است
  4. مناظره احمدی نژاد و میرحسین موسوی قسمت هفتم تا آخر
  5. مناظره : امشب موسوی - رضایی ، شنبه شب کروبی - احمدی نژاد

۵ نظر

  1. saeed می‌گوید،

    متاسفانه نه تنها این موضوع بلکه بقیه هم دروغ بود از جمله پرونده خانم رهنورد که در همین سایت ایشون توضیح دادن و از اینکه این سایت به طور شفاف و بی طرف خبرگذاری میکنه متشکرم به امید پیروزی یار امام

    ارسال شده در تاریخ خرداد ۱۵م, ۱۳۸۸ در ساعت ۱۲:۲۶ ق.ظ

  2. amiri می‌گوید،

    ببین کارمون به کجا رسیده که رییس جمهور کشورمون با چند تا ملوان که متهم به تجاوز به آبهای ایران شدن عکس یادگاری میندازه و دست براشون تکون میده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! چه ایرانی داشتیمو چی شد

    ارسال شده در تاریخ خرداد ۱۵م, ۱۳۸۸ در ساعت ۸:۰۷ ق.ظ

  3. پرنده مهاجر می‌گوید،

    ای بابا شجاعتی که باعث ریختن آبروی ملت ایران تو دنیا بشه به چه دردی می خوره . با این وضع دیگه کسی از ایران حساب نمی بره چون می دونه با یه تشر (مث تشر تونی بلر) جا خالی می کنیم

    ارسال شده در تاریخ خرداد ۱۵م, ۱۳۸۸ در ساعت ۹:۲۸ ق.ظ

  4. 222خردادی می‌گوید،

    حالا شاید بعدا عذرخواهی کردن .ماهی رو هروقت از اب بگیری تازه است خصوصا اله در طرفش ملوان باشه

    ارسال شده در تاریخ خرداد ۱۵م, ۱۳۸۸ در ساعت ۸:۱۰ ب.ظ

  5. روشنک می‌گوید،

    به امید پیروزی روز افزون برای آقای مهندس موسوی و جمع کردن آبروی از دست رفته ی کشورمان.

    ارسال شده در تاریخ خرداد ۱۹م, ۱۳۸۸ در ساعت ۱۲:۳۵ ق.ظ

نظر شما